Curăţarea şi dezinfectarea locuinţelor

mai 1, 2020 Stiri

Se vor curăţa suprafetele obiectelor atinse frecvent (de exemplu; mese, clanţele şi mânerele uşilor, dulapurilor, manerele obiectelor electrocasnice, prize şi întrerupatoare, birouri, toalete, robinete, chiuvete) cu soluţii de uz casnic şi al soluţiilor dezinfectante puternice, potrivite pentru aceste suprafeţe, conform instructiunilor de pe etichetă. Pentru folosirea acestor substanţe trebuie folosite măsuri de precauţie cum ar fi purtarea mănuşilor şi asigurarea unei ventilaţii bune în cameră atunci când se utulizează produsul respectiv.

În Europa, Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile recomandă dezinfectarea suprafeţelor din locuinţe şi a obiectelor casnice cu soluţii de dezinfectat uzuale, iar în SUA este recomandata utilizarea soluţiilor dezinfectante aprobate de către Agenţia de protecţie a mediului.

Nu uitaţi de importanţa măsurilor de igienă!

Ocupanţii locuinţei trebui să se spele des pe mâini cu apă şi săpun, timp de 20 de secunde, imediat după îndepărtarea manuşilor si după contactul cu o persoană suspectă de COVID-19. Dacă săpunul şi apa nu sunt disponibile se poate folosi un dezinfectant pe bază de alcool care conţine cel puţin 70% alcool.